CAFFÈ CARO

Rijdend creatief thee- en koffiehuis voor mensen met behoefte aan gezelschap

Wie, wat en waarom

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 mensen zich wel eens eenzaam voelt. Dit kan een sociale eenzaamheid zijn, waarbij je een gemis ervaart van vrienden om je heen. Dit kan ook een emotionele eenzaamheid zijn, waarbij je wel vrienden hebt, maar met hen niet de diepgang bereikt waar jij behoefte aan hebt.

Ik heb zelf ervaren hoe het is om als nieuwe inwoner van Rhenen met een pasgeboren baby me toch eenzaam te voelen. Ik was naarstig op zoek naar sociale contacten en hoopte deze te vinden bij andere moeders/vaders met jonge kinderen. Dit heeft echter heel lang geduurd en eigenlijk pas sinds mijn oudste zoon op de basisschool vriendjes begon te maken, kwam ik door hem in contact met andere (veelal) moeders.

Wat ik hiermee wil vertellen is, dat het helemaal niet uitzonderlijk is om je wel eens eenzaam te voelen. Dat het zeker geen schande is, maar eerder een gevoel van groot gemis. Vanuit deze gedachtengang ben ik begonnen met Caffè Caro, een rijdend creatief thee- en koffiehuis voor een ieder die zich om wat voor reden dan ook eenzaam voelt. Samen een kopje koffie of thee drinken en ruimte maken voor het luisteren naar elkaars verhaal.

Carolien van Ginkel ~ Het Engelse werk 2~3958HD Amerongen
T: 06-83605572